Shout!



06 October 2007

Changes......and About Me!!

i'm absolutely sorry coz i'll be changing this blog's language to a malay based blog.well it's no difference if anybody did not read it. english part..will stop...here...

erm..hah..kan senang...nk besembang ngan diri sendri pun rase feeling je...namun x salah bile kite bercakap dlm english kan?ianya salah 1 care jgk utk kite train ckp org putih..sbenarnye..kalau nk cerite pasal diri sendri kt sini, memang x cukup tempat..tp aku akan cube utk cite plan2..skit2..

okeh..mule2 aku nk cite psl family dulu la..sbb bagi aku..family first..next comes myself..hmm..abahku bername Mohamed Hatha bin Mohamed Yussof...umo skrg dah 51 tahun..tp nmpak mcm 40 lebeh lg..huhu...ramai org kate muke aku mcm muke abah aku. Ntah le betul ke idak. Aduih...dah la sambil taip ni duk pasang lagu raye..memang la teringat lg kt family..huhu...abah keje cikgu kat smk jati, ipoh..abah ngan mak sbenarnye sepupu. Mak plak name Noroziah binti Zahari..mak keje kerani kt Lembage Air Perak..xtau nape still dipanggil lembage..haha..

Tok aku sume dah xde..kecuali tok pompuan belah abah...name tok tu Sabariah..aku ade 3 adik kecik..aku yg sulong. Slalu gaduh2...usik2 diorang..nape ntah.dah jadi mcm hobi plak ngaco diorang. Biase la..adik beradik kan? hmm..adik yg prtame. Lelaki, Nor Ammar bin Mohamed Hatha..adik kedua plak perempuan. tp gaye mcm laki je..haha. Mungkin sbb dulu abah suke bg die pakai suar..t shirt je..ngeh3..x kesah..insyaallah die akan membesar menjadi seorang perempuan yg baik dan menjage aurat..erm..Adik lelaki aku ni badan besar..gemuk le jgk..baru form 1 kt smk st.michael ipoh..skolah aku dulu gak..nyebuk je nk masuk skolah same.haha. Adik perempuan aku plak umur 11tahun..dajah 5 kt sekolah kebangsaan jelapang..sekolah lame aku jgk.

Erm..keluarge aku mengamalkan care hidup yg simple..cume kdg2 bile abah ade duit lebih skit..dpt kuar mkn kt tmpat2 besh...kfc ke..mcd ke..pergh..cedaaap...windu.....

dulu...aku ni dimanjekan oleh mak n abah aku. sbbnye aku je anak waktu tu..beza umur aku ngan adik aku 6 tahun..ntah kenape..erm..waktu aku kecik2...abah ngan mak le jadik teman2 aku..diorang le teman aku main lego ke..men kaler2 buku mewarne..(mak pandai kaler2..aku bute kaler)...huuuu...masih teringat lg..waktu dulu..ke mane2 saje abah nk pegi..aku nk ikut..time tu jgk le abah tepakse bwk jenjalan..bwk gi taman bunge..gi stesen ketapi..tgk ketapi lalu...huuu...panjaaang...besh2.. :-) erm..dulu aku mmg susah nk tido..kalu tido pun...1 umah tu kene senyap..sbb kalu sudu atau garpu jatuh kt dapur pun aku leh terjage...mule2 aku x paham nape jd cmtu...tp bile aku dh besar, aku dpt agak sbb ape jd cmtu, mungkin sbb tinger aku ni agak sensitip..memang serius sensitip..org len xdpt dgr, aku dpt dgr..tinge capang sgt kut.hehehe..erm..lagi ape yek?

hah...kalo mak n abah nk aku tido..kene bwk g bejalan ngan kete..sbbnye aku mudah tertido bile waktu dlm kete..tp bile kete stop kt mane2 je..kt traffik lait ke..mule le mate aku melilau..haha..xleh tido...

kesian mak n abah aku kene jage..layan aku waktu kecik2 dulu...sedih bile pikir pengorbanan diorang..dan apakah balasan yg aku bg kt diorang? still nothing...kt universiti yg aku sdg belajar ni...aku janji..akan aku cube ubah nasib diri..cube dptkan 1 target..matlamat utk aku capai..insyaallah..dgn berkat doa mak,abah..kwn2..aku bleh buat...

time kasih semua org..


SHARE IT:

0 comments:

Post a Comment

 

SpiderZMeN's Blurbs | SpiderZMeN's Facebook | SpiderZMeN's Friendster | SpiderZMeN's MySpace | Blog Template by yummylolly.com