Shout!



13 April 2008

Memulakan apa yang aku tinggalkan...

Assalamualaikum w.b.t.

stelah sekian lame..aku kembali...dan bkn dgn tgn kosong..tp dgn pengalaman dan kenangan manis dan pahit..x kesah la...

hmm...pertame skali..aku nk ckp psl persembahan teater aku yg pertame...pergh...satu pengalaman yang pelik, penat, lelah, sakit hati, sedih, gile, tensyen, menyeronokkan, lawak dan mcm2 lg yg aku tak dapat nak gmbarkan..ok..ni komen drpd kelab kebudayaan pasal pementasan teater tu yg julung2 kalinya dipentaskan di astaka Universiti Malaysia Pahang..yang mmg kalau tgk..mungkin korang akan kate mustahil leh wat teater kt situ...


Dipetik daripada http://halamanseniump.blogspot.com/ :

Misi.Malam rabu lalu,Kumpulan Teater Senandika telahpun berjaya mementaskan teater yang bertajuk misi.Sesuailah dengan tajuknya,pementasan teater ini di UMP saya katakan seumpama misi kita untuk melihat dan menguji sejauh mana penonton UMP menilai dan menghargai seni dalam berteater.Tambahan pula, majoriti daripada khalayak pada malam itu pelajar-pelajar yang mengambil subjek Critical Thinking di bawah Puan Normala Samsuddin dari Pusat Bahasa Moden.


Siapa kata Astaka tidak mampu mementaskan sebuah teater hebat karya Faisal Tehrani?Rata-rata yang datang menyaksikan teater ini pada malam itu kagum dan memuji kebijaksanaan krew produksi untuk menghasilkan sesuatu yang hebat tanpa memikirkan kekangan-kekangan yang ada di bumi UMP ini.Sampaikan ada yang mengatakan bahawa dia tidak menyangka yang krew produksi mampu untuk melakukan kerjac sebaik ini.Tahniah untuk kalian semua.Pentas Astaka memang dilimpahi cahaya bak kata Saudara Azlan dalam memonya.Memang rugi rasanya kepada mana-mana individu yang terlepas peluang.

Kalau mahu mengupas tentang jalan cerita mahupun memberi ulasan tentang lakonan pada malam itu,mungkin saya kurang arif.Tetapi, bagi saya keberanian adik junior untuk meggalas watak yang berat seperti Engku Daffa dan Azman wajar diberi kredit.Kerana kedua-dua mereka masih mentah dalam dunia seni lakon dan bukannya mengambil jurusan seni persembahan pun.Kalau dah dinamakan minat,jurutera pun boleh berlakon.


Pergh...memang tak disangka-sangka...walaupun beberape kali aku terlupe skrip waktu pementasan sbenar...namun..aku masih mendapat ucapan tahniah bertubi-tubi daripada penonton-penonton...dan juga senior-senior drama (Senandika)...huhu..trharu gile waktu tu..bergenang gak la airmate aku...adeh..segan seh..aku mmg btul berterime kasih pada kak syikin sbagai pengarah bersame taufiq...huhu..mmg diorang bnyk bantu aku dlm menghayati watak dan cara-cara mengexpress prasaan..erm..pasni..aku dah x dipanggil Azam..hehe..trus tukar name kpd Azman..adeh..segan bile org duk tgk2 aku...

Erm..next..adalah kehidupan aku sbagai student...mmg bnyk yg aku trtinggal sejak menceburi teater ni...namun aku cube gak la tnye2 balik member...huhu..aku mengaku..mase rehat aku pd waktu mlm bnyk diambil utk latihan teater MISI...tapi..ape2 pun..masih sempat gak aku melayan rakan-rakan dan mane2 manusia yg nk aku format laptop diorang..huhu..penat mmg penat...tp...dh trpakse...dh la aku x sehat waktu nk dkt pementasan tu...tmbah2 plak aku ade persembahan nasyid utk Malam Kesenian Islam..pada 3 minggu lepas..lebih kurang laa..ni antara gmbr2 aku waktu nasyid..


Ni waktu latihan...


Lalalalaa...


AUFA!!!

pergh..nampak best kan?eehehe..erm..pasni..nk cite plak kisah aku ngan wani...

huhuhu...aku smakin rapat ngan die..aku smakin sayangkan die...dan bagi aku..aku rase mcm hubungan kitorang dah lebih dari kawan...tapi tu pada aku..dan bukan pada wani...takpela...aku masih menunggu...ermm..kalu nak kire..lebih kurang 2 bulan lebih dah aku menunggu keputusannya...tapi takpela...aku masih sanggup menunggunya...

dah beberape kali aku kluar dengannye...dan kebnyakan pengalaman aku kuar bersamenye..sumenye hepi2 dan gembire...huhu..best..aku suke berjalan-jalan dengannye kat tepi pantai...dan kalau kluar malam...tengok bintang same2 ngan die..huu...alangkah bahagianye ketika tu...memang pengalaman bersamenye aku tak dapat nak lupekan sampai bile2..biarpun aku mungkin tak dapat bersamenye..tapi..insyaAllah..doa2kanlah begitu...

hmm...pasal study plak..haa...ni yg pening...exam final nak dekat..dan markah carrier aku tak cukup tinggi plak..aduih...camne nak dapat dekan lagi semester ni..susah beb...huwaaa..sedih siot...

baru-baru...ade sukan intrafakulti fakulti aku(FSKKP)...waahh..memang meriah..aku pn siap jadi reff utk bola tampar..










Ha...ni yang paling latest...Dinner Glittnite.com..iaitu malam dinner utk pelajar dan staff fakulti komputer..pergh..agak best la..makanannye ok...harga RM30...mm...gambar??hehe..


jejaka belang..

Ade band sehhh...

Pelawak bersame rakan baiknya..

Junior Tahun 1 FSKKP..

Penyanyi klab malam..aha..bkn la.. =)



bameng bertangan seperti alien..

geng belang lagi.. =)

mint..zetti...zetty pear..dan wani..

mint dan wani..

hahahaha...

Banyak gmbr lagi sbenarnye..tapi x muat nak taruk kt sini...huhu..sori sgt2...aku rase...cukup la kali ni...memang ni antara post2 aku yang terpanjang...ngeh3..maybe kalau aku tak update setahun..lagi berjela la jawabnye..hehe..

Sekian saje...doakanlah kesejahteraan idup aku..dan kesenangan aku dlm menjawab soalan periksa..Assalamualaikum wbt =P


SHARE IT:

0 comments:

Post a Comment

 

SpiderZMeN's Blurbs | SpiderZMeN's Facebook | SpiderZMeN's Friendster | SpiderZMeN's MySpace | Blog Template by yummylolly.com